Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Μπάιντεν-Σι πριν τη Σύνοδο της G20

Η πρώτη πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Μπαλί. Στο επίκεντρο οι οικονομικές πρακτικές της Κίνας, η Ταϊβάν και οι σχέσεις του Σι Τζινπίγνκ με τον Πούτιν.

Συνάντηση Μπάιντεν-Σι πριν τη Σύνοδο της G20

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει μια σειρά από γεωπολιτικές προκλήσεις την επόμενη εβδομάδα στην πρώτη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ από τότε που ανέβηκε στην εξουσία πριν από δύο χρόνια. 

«Αναμένουμε ότι αυτή η συνάντηση θα είναι μια σε βάθος και ουσιαστική συζήτηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες με στόχο την καλύτερη κατανόηση των προτεραιοτήτων και των προθέσεων του καθενός» ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν. 

Όπως μεταδίδει το CNBC, η συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες θα λάβει χώρα τη Δευτέρα ενόψει της Συνόδου της G20 στο Μπαλί, στην Ινδονησία. 

«Αναμένω ότι ο πρόεδρος θα είναι ειλικρινής για μια σειρά από τις ανησυχίες μας» πρόσθεσε ο αξιωματούχος. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Μπάιντεν θα θέσει στο τραπέζι ζητήματα όπως οι επιζήμιες οικονομικές πρακτικές και η κινεζική δραστηριότητα που «απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Στενά της Ταϊβάν», καθώς και τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

«Αυτό που θέλω είναι όταν μιλήσουμε να ξεκαθαρίσουμε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές του καθενός και να υπάρξει συνεννόηση για το ποια θεωρεί ότι είναι τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα της κίνας, ποια θεωρώ ότι είναι τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ» σημείωσε ο Μπάιντεν. «Και να καθορίσουμε αν συγκρούνται μεταξύ τους» πρόσθεσε. 

Ο Μπάιντεν αναμένεται επίσης να εγείρει την ανησυχία των ΗΠΑ για τη σχέση του Σι με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v