Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταστολή στο Ιράν: Αγνοούνται δύο Ισπανοί πολίτες

Έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί, αλλά είναι άγνωστο το πότε και το πού, καταγγέλλει οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Καταστολή στο Ιράν: Αγνοούνται δύο Ισπανοί πολίτες

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει και φυλακίσει τουλάχιστον δύο Ισπανούς υπηκόους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που σαρώνουν τη χώρα, σύμφωνα με το ακτιβιστικό πρακτορείο ειδήσεων HRANA.

Ο ένας είναι ο 41χρονος Santiago Sanchez, Ισπανός φίλαθλος που τελευταία φορά ακούστηκαν νέα του την 1η Οκτωβρίου, όταν έστειλε σε φίλους του φωτογραφία από τα σύνορα Ιράκ-Ιράν γράφοντας τη λεζάντα: «Είσοδος στο Ιράν». Συνελήφθη στην πόλη Saqqez στο ιρανικό Κουρδιστάν, αφού επισκέφθηκε τον τάφο της Μαχσά Αμινί.

Το δεύτερο άτομο που αγνοείται είναι η 24χρονη Ana Baneira, για την οποία είναι άγνωστο τόσο το πού βρίσκεται όσο και το πότε συνελήφθη, μεταδίδει το Reuters.

Ο μαρτυρικός θάνατος της 22χρονης Μαχσά Αμινί, της κοπέλας που κατέληξε ύστερα από βασανιστήρια της αστυνομίας ηθών που τη συνέλαβε γιατί δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της, ξεσήκωσε κίνημα αντίστασης με διαδηλώσεις σε όλο το Ιράν, οι οποίες συνεχίζονται εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v