Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη πτώση από το 2020 για τις κινεζικές εξαγωγές

Εκπληξη από την ετήσια μείωση 0,3% του Οκτωβρίου σε δολαριακή βάση. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν αύξηση 4,3%. Βουτιά 9% προς ΕΕ.

Πρώτη πτώση από το 2020 για τις κινεζικές εξαγωγές

Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν απροσδόκητα τον Οκτώβριο, με πτώση στην αξία των αγαθών που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ και την ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία των κινεζικών τελωνείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν κατά 0,3% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα σε δολάρια - οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν αύξηση 4,3%.

Η πτώση ήρθε μετά την αύξηση 5,7% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο ενώ είναι οι πρώτες ετήσιες απώλειες από τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon.

Οι εισαγωγές μειώθηκαν τον Οκτώβριο κατά 0,7% σε όρους δολαρίου, μη ευθυγραμμιζόμενες επίσης με τις προσδοκίες για ελαφρά ανάπτυξη 0,1% - ήταν χαμηλότερα επίσης από την άνοδο κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο.

Οι εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 12,6% τον Οκτώβριο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, καταγράφοντας τρίτο διαδοχικό μήνα πτώσης. Οι εξαγωγές της Κίνας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 9% τον Οκτώβριο, μετά την ανάπτυξη τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v