Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εταιρείες τηλεπικοινωνιών: Πιέσεις στην ΕΕ να πληρώσουν oι Big Tech το κόστος δικτύου

Νέο νομοθετικό πλαίσιο ζητούν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών του μπλοκ με επιστολή που θα σταλεί στην Κομισιόν εντός των επόμενων έξι εβδομάδων.

Εταιρείες τηλεπικοινωνιών: Πιέσεις στην ΕΕ να πληρώσουν oι Big Tech το κόστος δικτύου

Οι ευρωπαϊκοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι πιέζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να εφαρμόσει νέους νόμους που θα αναγκάζουν τις Big Tech να πληρώνουν για το κόστος δικτύου, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας, σύμφωνα με τέσσερις πηγές του Reuters.

Οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς της Ευρώπης ασκούν πιέσεις για να επιβληθεί μια εισφορά στους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ, όπως η Google, το Facebook και το Netflix,  υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούν ένα τεράστιο μέρος της διαδικτυακής κίνησης στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η τελευταία πρόταση, η οποία δεν έχει δημοσιοποιηθεί ως τώρα, συζητείται από το λόμπι των εταιρειών τηλεπικοινίας GSMA, η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 750 παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

«Η GSMA συντονίζει πρόταση που ζητά τη συμβολή των Big Tech στις ευρωπαϊκές επενδύσεις σε υποδομές», δήλωσε ο Τζον Τζιούστι, επικεφαλής ρυθμιστικός υπεύθυνος της GSMA.

Μια επιστολή θα σταλεί στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν, τις επόμενες πέντε έως έξι εβδομάδες, σημείωσε ο Τζιούστι. 

Η Google, το Facebook, το Netflix, η Amazon δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v