Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το τίμημα της ύφεσης για τη Βρετανία: Απώλειες 500.000 θέσεων εργασίας

Η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι η ανεργία μπορεί να αυξηθεί λίγο πάνω από το 5% ακόμη και αν το κόστος δανεισμού παραμείνει σταθερό. Τι προβλέπει για το ΑΕΠ.

Το τίμημα της ύφεσης για τη Βρετανία: Απώλειες 500.000 θέσεων εργασίας

Προς βαθιά ύφεση οδεύει η Βρετανία οδεύει, με την Τράπεζα της Αγγλίας να εργάζεται για να περιορίσει τον πληθωρισμό σε μια κίνηση που μπορεί να κοστίσει στην οικονομία τουλάχιστον μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

Οπως θυμίζει το Bloomberg, η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε στη μεγαλύτερη άνοδο επιτοκίων των τελευταίων 33 ετών την Πέμπτη, φέρνοντας το βασικό επιτόκιο δανεισμού σε υψηλό 14 ετών, στο 3%.

Εκτίμησε ότι η ανεργία μπορεί να αυξηθεί λίγο πάνω από το 5% ακόμη και αν το κόστος δανεισμού παραμείνει σταθερό, ενώ η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί κατά 1,7% σε διάστημα 18 μηνών - χωρίς να ανακάμψει για τρία χρόνια.

Η προοπτική υπογραμμίζει τους αντίθετους ανέμους που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του Rishi Sunak ενόψει των επόμενων εκλογών, με το υπουργείο Οικονομικών να σχεδιάζει ένα πακέτο περικοπών δαπανών και αυξήσεων φόρων στις 17 Νοεμβρίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v