Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λευκός Οίκος: Η Βόρεια Κορέα προμηθεύει κρυφά τη Ρωσία με πυρομαχικά

Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι η Βόρεια Κορέα στέλνει κρυφά προμήθειες πυρομαχικών στη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Λευκός Οίκος: Η Βόρεια Κορέα προμηθεύει κρυφά τη Ρωσία με πυρομαχικά

Οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες που καταδεικνύουν ότι η Βόρεια Κορέα προμηθεύει τη Ρωσία με «σημαντικό» αριθμό βλημάτων πυροβολικού για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο επρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι

«Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι η Βόρεια Κορέα στέλνει κρυφά προμήθειες και θα παρακολουθήσουμε να δούμε κατά πόσον λαμβάνονται φορτία», τόνισε σύμφωνα με το Reuters o κ. Κίρμπι.

«Δεν είναι ένας ασήμαντος αριθμός βλημάτων, αλλά δεν πιστεύουμε πως η ποσότητά τους είναι τέτοια που θα άλλαζε τη δυναμική του πολέμου» είπε. «Και σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει τους υπολογισμούς μας... ή με τόσους πολλούς από τους συμμάχους και εταίρους μας για το είδος των ικανοτήτων που θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στους Ουκρανούς».

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε τον Σεπτέμβριο πως δεν προμήθευσε ποτέ όπλα ή πυρομαχικά στη Ρωσία και δεν έχει σχέδια να το κάνει, ενώ προειδοποίησε τις ΗΠΑ να «κρατήσουν το στόμα τους κλειστό» και να σταματήσουν να κυκλοφορούν φήμες που έχουν σκοπό να «αμαυρώσουν» την εικόνα της χώρας.

Αναφερόμενος στις σημερινές εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, ο Κίρμπι είπε ότι δεν αποτελούν άμεση απειλή για το προσωπικό των ΗΠΑ στην περιοχή, και πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διασφαλίσουν ότι έχει την ικανότητα εκεί να υπερασπιστεί στους συμμάχους του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v