Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταφύγιο στη νέα «Καζαμπλάνκα» της Ευρώπης βρίσκουν οι Ρώσοι

Το Βελιγράδι μετατράπηκε σε καταφύγιο μετά την έναρξη του πολέμου. Ολο και περισσότεροι Ρώσοι καταφθάνουν, αυξάνοντας τη ζήτηση για ακίνητα και χώρους εργασίας.

Καταφύγιο στη νέα «Καζαμπλάνκα» της Ευρώπης βρίσκουν οι Ρώσοι

Καθισμένη πίσω από ένα μεγάλο μαύρο ξύλινο γραφείο δίπλα σε στοίβες χαρτιών, η δικηγόρος του Βελιγραδίου Tijana Vujovic λέει ότι έχει ήδη άλλες πέντε συναντήσεις με πιθανούς νέους πελάτες στο ημερολόγιό της για την επόμενη μέρα. Τέσσερις από αυτούς είναι Ρώσοι.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η 36χρονη ειδικεύεται στη μετανάστευση, φτιάχνοντας στους ανθρώπους τα χαρτιά και συνδέοντάς τους με κτηματομεσίτες σε μια πόλη που έχει μετατραπεί αθόρυβα σε ένα φιλόξενο καταφύγιο για χιλιάδες Ρώσους από την εισβολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, πριν από οκτώ μήνες. 

«Στην αρχή του πολέμου, όλοι οι πελάτες ζήτησαν να νοικιάσουν ένα μέρος», είπε η Vujovic, η οποία σημειώνει ότι είχε τουλάχιστον 500 Ρώσους πελάτες φέτος στο γραφείο της, σε μια πολυκατοικία στο κέντρο του Βελιγραδίου. «Τους τελευταίους μήνες, είχα πολλά αιτήματα από αυτούς για να αποκτήσουν άδεια εργασίας».

«Το Βελιγράδι είναι σαν την Καζαμπλάνκα τις τελευταίες εβδομάδες», είπε ο Βούτσιτς στις 17 Οκτωβρίου, σε μια ομιλία του στην υπηρεσία πληροφοριών και ασφάλειας της Σερβίας.

Περισσότεροι από 100.000 Ρώσοι έχουν φτάσει στη Σερβία από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v