Ρελάνς Ανιέλι για τον έλεγχο της Fiat

Την αύξηση κεφαλαίου της Fiat κατά 4 δισ. ευρώ μελετά η οικογένεια Ανιέλι, προκειμένου να απορρίψει τα σχέδια διάσωσης τόσο του επιχειρηματία Ρομπέρτο Κολανίνο όσο και του Αιμίλιο Γκνούτι, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Sole 24 Ore.

Ρελάνς Ανιέλι για τον έλεγχο της Fiat
Δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου κάνουν λόγο για πιθανή αύξηση κεφαλαίου της Fiat κατά 4 δισ. ευρώ από την οικογένεια Ανιέλι, η οποία φαίνεται ότι δεν επιθυμεί ο έλεγχος της εταιρίας να περάσει σε ξένα χέρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sole 24 Ore, οι Ανιέλι είναι ενωμένοι γύρω από τον Ουμπέρτο Ανιέλι, επικεφαλής τόσο της IFI SpA όσο και της IFIL SpA, εταιρίες που ελέγχουν το 30% περίπου της Fiat.

Η οικογένεια είναι πιθανό να αποφασίσει την απόρριψη του σχεδίου διάσωσης από τον επιχειρηματία Ρομπέρτο Κολανίνο, αλλά και τον οικονομολόγο Αιμίλιο Γκνούτι, και να ηγηθεί της αύξησης κεφαλαίου κατά 4 δισ. ευρώ της εταιρίας.

Οι Ανιέλι αναμένεται να επενδύσουν περί τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 500 εκατ. αναμένεται να προέλθουν από άλλους επενδυτές, ενώ τα υπόλοιπα θα αντληθούν από την αγορά.

Η Sole 24 Ore ανέφερε ακόμη ότι ο Κολανίνο αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα (Πέμπτη) το σχέδιό του σχετικά με την αναδιάρθρωση της Fiat, στον αναπληρωτή πρόεδρο της εταιρίας, Φράνζο Γκράντε Στίβενς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v