Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζαλίζουν τα έσοδα της Pfizer από το εμβόλιο και τα χάπια κορωνοϊού

Αναμένει έσοδα 34 δισ. δολαρίων φέτος από το εμβόλιο Comirnaty, που ανέπτυξε με την BioNTech, αύξηση 2 δισ. δολαρίων σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψή της. Παραμένει στην πρόβλεψή της για έσοδα 22 δισ. δολαρίων από τα Paxlovid.

Ζαλίζουν τα έσοδα της Pfizer από το εμβόλιο και τα χάπια κορωνοϊού

Ο γίγαντας των φαρμακευτικών προϊόντων Pfizer ανέβασε τις προβλέψεις του για τις πωλήσεις εμβολίων Covid-19 και αύξησε επίσης τις προβλέψεις για τα κέρδη του.

Οπως μεταδίδει ο Guardian, η εταιρεία αναμένει τώρα έσοδα 34 δισ. δολαρίων φέτος από το εμβόλιο Comirnaty, που ανέπτυξε με την BioNTech, αύξηση 2 δισ. δολαρίων σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψή της.

Παραμένει στην πρόβλεψή της για έσοδα 22 δισ. δολαρίων από τα Paxlovid, την αντιιική της θεραπεία για την Covid-19, παρά τις «δυσμενείς επιπτώσεις από το συνάλλαγμα» (δηλαδή, το ισχυρό δολάριο που κάνει τις ξένες πωλήσεις λιγότερο προσοδοφόρες).

Η Pfizer αύξησε την πρόβλεψή της για τα κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 6,40 και 6,50 δολαρίων για φέτος, από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 6,30 με 6,45 δολάρια.

Τον περασμένο μήνα, η επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων του Ευρωπαϊκού Ιατρικού Οργανισμού συνέστησε την επέκταση της χρήσης του Comirnaty σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v