Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία καλεί Ρωσία να αναθεωρήσει τη στάση της στη συμφωνία για τα σιτηρά

Τηλεφωνική επικοινωνία των δύο υπουργών Άμυνας. Ο Ακάρ τόνισε στον Σοϊγκού πως είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστούν οι εξαγωγές από τη Μαύρη Θάλασσα ανεξάρτητα από την έκβαση των συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Τουρκία καλεί Ρωσία να αναθεωρήσει τη στάση της στη συμφωνία για τα σιτηρά

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ για να συζητήσουν την αναστολή συμμετοχής της Ρωσίας στη συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τα μέρη συζήτησαν την αναστολή της εφαρμογής των συμφωνιών από τη Ρωσία για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με δήλωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ο Ακάρ επισήμανε στον Σοϊγκού πως η Ρωσία θα έπρεπε να επαναξιολογήσει την απόφασή της να αποσυρθεί από τη συμφωνία, καθώς είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί σε ισχύ ανεξάρτητα από την έκβαση των συγκρούσεων στην Ουκρανία, αναφέρει το Reuters.

Η Μόσχα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία, έπειτα από επίθεση στον στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Τουρκία διαδραμάτισε καθοριστικό διαμεσολαβητικό ρόλο για την επίτευξη της συμφωνίας το καλοκαίρι, που επέτρεψε στην Ουκρανία να επαναλάβει από τον Ιούλιο τις αποστολές από λιμάνια που είχαν αποκλειστεί από τη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v