Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ινδία: Πάνω από 81 νεκροί ύστερα από κατάρρευση γέφυρας

Η κρεμαστή γέφυρα του 19ου αιώνα στο Γκουτζαράτ είχε δοθεί στο κοινό πριν από πέντε μέρες, ύστερα από πολύμηνες εργασίες συντήρησης. Δεκάδες νεκροί, αγνοούμενοι και σοβαρά τραυματίες.

Ινδία: Πάνω από 81 νεκροί ύστερα από κατάρρευση γέφυρας

Τουλάχιστον 81 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την κατάρρευση μιας κρεμαστής γέφυρας στον ποταμό Ματσού, στην πόλη Μόρμπι του Γκουτζαράτ της Ινδίας, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Πολλοί άνθρωποι διασώθηκαν και ορισμένοι αγνοούνται», είπε ο Αμίτ Τζάλα, αξιωματούχος στο νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV μετέδωσε πως υπήρχαν περίπου 500 άνθρωποι στη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσής της, με περίπου 100 να παραμένουν στο νερό.

Τηλεοπτικά πλάνα τούς δείχνουν να σκαρφαλώνουν στα καλώδια και τα υπολείμματα της γέφυρας, καθώς ομάδες διασωστών προσπαθούν να τους βοηθήσουν.

Η ιστορική γέφυρα, μήκους 230 μέτρων, κατασκευάστηκε την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας, τον 19ο αιώνα. Είχε κλείσει για συντήρηση πριν από έξι μήνες και δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία πριν από πέντε μέρες. Αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, που βρίσκεται στο Γκουτζαράτ, τη γενέτειρά του, για τριήμερη επίσκεψη, είπε ότι έδωσε οδηγίες στον πρωθυπουργό του κρατιδίου να κινητοποιήσει αμέσως ομάδες για την επιχείρηση διάσωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v