Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγαλύτερες διακοπές ρεύματος πλήττουν Κίεβο και μεγάλες πόλεις

Η ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας σφυροκοπείται από τις ρωσικές επιθέσεις και ήδη επηρεάζονται τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι. «Δεν θα σπάσουμε», υποστηρίζει ο Β. Ζελένσκι.

Μεγαλύτερες διακοπές ρεύματος πλήττουν Κίεβο και μεγάλες πόλεις

Οι ουκρανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους στο Κίεβο να περιμένουν μεγαλύτερες διακοπές ρεύματος, που θα διαρκέσουν περισσότερες από τέσσερις ώρες, λόγω των ρωσικών επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές.

Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος πλήττουν όχι μόνο το Κίεβο αλλά και τις κεντρικές περιοχές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Ντνίπρο.

Ο Πρόεδρος Β. Ζελένσκι δήλωσε ότι περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν, αλλά "ο βομβαρδισμός δεν θα μας σπάσει".

Αυτόν τον μήνα η Ρωσία εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής. Η ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας σφυροκοπείται από τις αεροπορικές επιθέσεις - ο κ. Ζελένσκι λέει ότι περίπου το ένα τρίτο των σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας έχουν καταστραφεί.

Η περιοχή του Κιέβου έχει χάσει το 30% της ισχύος της, λέει η ιδιωτική ενεργειακή εταιρεία DTEK, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν «πρωτοφανείς» διακοπές ρεύματος. «Δυστυχώς η κλίμακα των περιορισμών είναι σημαντική, πολύ μεγαλύτερη από ό,τι ήταν πριν», δήλωσε ο διευθυντής της DTEK.

Οι διακοπές ρεύματος σημαίνουν περιορισμούς στον οδοφωτισμό και τις ηλεκτροκίνητες δημόσιες υπηρεσίες, εκτός από την ταλαιπωρία των ανθρώπων στα σπίτια, επισημαίνει το BBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v