Γερμανία: Χαμηλό 9 ετών για το ΑΕΠ το 2002

Με το χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων εννέα ετών αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία το 2002, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Στατιστικού Γραφείου, κυρίως εξαιτίας της μείωσης των επενδύσεων από τις εταιρίες, ενώ στο 3,7% αυξήθηκε και το δημόσιο έλλειμμα.

Γερμανία: Χαμηλό 9 ετών για το ΑΕΠ το 2002
Στο 0,2% ανήλθε η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2002, ποσοστό που αποτελεί το χαμηλότερο από το 1993, καθώς οι εταιρίες περιόρισαν τις δαπάνες τους. Εξάλλου, το δημόσιο έλλειμμα της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης αυξήθηκε στο 3,7% για την ίδια περίοδο.

Εταιρίες όπως η Volkswagen, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και η Siemens, ο μεγαλύτερος γερμανικός όμιλος ηλεκτρονικών, ανακοινώσαν ότι οι πωλήσεις τους υποχώρησαν στη διάρκεια του 2002.

Παράλληλα, οι πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών ετών το Νοέμβριο, η ανεργία διαμορφώθηκε σε υψηλό τεσσεράμιση ετών, ενώ ο δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης σημείωσε απώλειες 44% το περασμένο έτος.

Αναλυτές του κλάδου σχολιάζουν ότι η οικονομική ανάπτυξη αυτό το έτος θα οδηγηθεί κυρίως από τις εξαγωγές και όχι τις εγχώριες επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v