Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βροντή»: Η Ρωσία ξεκινάει τις ετήσιες πυρηνικές ασκήσεις της

Η Μόσχα ενημέρωσε τις ΗΠΑ για τα σχέδιά της να πραγματοποιήσει την «κανονική ετήσια άσκησή της», σε ευθυγράμμιση με τις υποχρεώσεις ελέγχου όπλων, δήλωσε το Πεντάγωνο. Θα συμμετέχουν υποβρύχια, αεροπλάνα και πύραυλοι.

«Βροντή»: Η Ρωσία ξεκινάει τις ετήσιες πυρηνικές ασκήσεις της

Η Ρωσία είπε ότι ξεκινά τις ετήσιες πυρηνικές ασκήσεις της (ασκήσεις ρουτίνας), καθώς ο πόλεμός της εναντίον της Ουκρανίας συνεχίζεται για ένατο μήνα.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τη Ρωσία να μη χρησιμοποιήσει πυρηνικό ή ραδιενεργό όπλο στην Ουκρανία και είπε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο. «Η Ρωσία θα έκανε ένα απίστευτα σοβαρό λάθος, εάν χρησιμοποιούσε ένα τακτικό πυρηνικό όπλο», είπε.

Η Ρωσία ενημέρωσε τις ΗΠΑ για τα σχέδιά της να πραγματοποιήσει την «κανονική ετήσια άσκησή της», σε ευθυγράμμιση με τις υποχρεώσεις ελέγχου όπλων, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ.

Η Μόσχα πραγματοποίησε τις ασκήσεις τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, λίγο πριν εισβάλει στην Ουκρανία. Οι ασκήσεις, γνωστές ως Grom, ή «βροντή» ή «κεραυνός», πραγματοποιούνται παραδοσιακά τον Οκτώβριο, με τη συμμετοχή υποβρυχίων, αεροπλάνων και πυραύλων, αλλά παραλείφθηκαν το 2021 λόγω της πανδημίας της Covid.

«Αυτό είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε», είπε ο Ράιντερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v