Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κωλοτούμπα» 30 Δημοκρατικών για την Ουκρανία

Οι Δημοκρατικοί βουλευτές απέσυραν επιστολή με την οποία ζητούσαν από τον Μπάιντεν να αλλάξει στρατηγική στην Ουκρανία. Ποιους λόγους επικαλούνται.

«Κωλοτούμπα» 30 Δημοκρατικών για την Ουκρανία

Δημοκρατικοί βουλευτές απέσυραν επιστολή που είχαν στείλει χθες στον Λευκό Οίκο με την οποία ζητούσαν την επιδίωξη άμεσων συνομιλιών με τη Ρωσία για κατάπαυση του πυρός.

Οι 30 Δημοκρατικοί καλούσαν τον Μπάιντεν να συνδυάσει την άνευ προηγουμένου οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία με «την ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών, εντείνοντας τις προσπάθειες για την αναζήτηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου για κατάπαυση του πυρός».

«Όσο περισσότερο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος κλιμάκωσης, με εκτεταμένες, καταστροφικές συνέπειες» σημείωνε η επιστολή.

H Πραμίζ Τζαγιαπάλ, επικεφαλής της ομάδας των 30 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων που έστειλαν την επιστολή, υποστήριξε ότι η τελευταία συντάχτηκε πριν από αρκετούς μήνες αλλά στάλθηκε από το προσωπικό χωρίς να υπάρξει έγκριση.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτό» τόνισε.

Η δήλωση της έρχεται αφότου αρκετοί από τους υπογράφοντες πήραν αποστάσεις μετά την αποστολή της στον Μπάιντεν τη Δευτέρα.

Η Σάρα Τζέικομπς, Δημοκρατική βουλευτής της Καλιφόρνια, έγραψε στο Twitter την Τρίτη ότι υπέγραψε την επιστολή όταν η κατάσταση στο μέτωπο ήταν πολύ διαφορετική. «Η χρονική συγκυρία στη διπλωματία είναι τα πάντα. Υπέγραψα την επιστολή στις 30 Ιουνίου, αλλά πολλά άλλαξαν έκτοτε. Πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία οικονομικά και στρατιωτικά για να τους δώσουμε την υπεροχή που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν αυτόν τον πόλεμο» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v