Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι 27 της Ε.Ε. συμφώνησαν σε πιο φιλόδοξο στόχο για το κλίμα

Την αύξηση του στόχου για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου συμφώνησαν οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι 27 της Ε.Ε. συμφώνησαν σε πιο φιλόδοξο στόχο για το κλίμα

Tα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν τη Δευτέρα να αυξήσουν τον στόχο τους για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο πλαίσιο της κλιματικής συμφωνίας του Παρισιού το επόμενο έτος, ενόψει των φετινών συνομιλιών του ΟΗΕ για το κλίμα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, oι υπουργοί κλίματος των χωρών της Ε.Ε. ενέκριναν τη Δευτέρα την κοινή τους διαπραγματευτική θέση για τη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών τον Νοέμβριο (COP27), η οποία υποτίθεται ότι θα αποτελούσε την οριστική προθεσμία για σχεδόν 200 χώρες να αυξήσουν τις δεσμεύσεις τους για το κλίμα.

Οι περισσότερες χώρες δεν έχουν υποβάλει νέους στόχους.

Η Ε.Ε.μ η τρίτη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο, δεσμεύτηκε τη Δευτέρα να αναβαθμίσει τον στόχο της «το συντομότερο δυνατό», αλλά τόνισε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει έως ότου το μπλοκ ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για δώδεκα νέους νόμους σχετικά με τη μείωση των εκπομπών.

Οι χώρες της Ε.Ε. συμφώνησαν να ολοκληρώσουν αυτές τις διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο τρέχων στόχος της Ε.Ε. είναι να μειώσει τις καθαρές εκπομπές της κατά 55% έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Οι αξιωματούχοι της ΕΕ ελπίζουν ότι θα είναι δυνατό να οδηγηθεί αυτός ο στόχος υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v