Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσημα υποψήφιος για την πρωθυπουργία ο Σουνάκ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη 124 βουλευτών των Τόρις. «Μυστική» συνάντηση με Τζόνσον το Σάββατο. Παραμένει στην κούρσα η Μόρνταντ.

Επίσημα υποψήφιος για την πρωθυπουργία ο Σουνάκ

Ο Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και την πρωθυπουργία, έξι εβδομάδες αφότου έχασε από τη Λιζ Τρας στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με το Sky News, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει συγκεντρώσει τη στήριξη 124 βουλευτών των Τόρις. 

Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται να συναντήθηκε χθες το βράδυ με τον Τζόνσον. 

Κατά το ρεπορτάζ της συνήθως καλά πληροφορημένης Sunday Telegraph, συζήτησαν το ενδεχόμενο «κοινής» υποψηφιότητάς τους για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «εμφυλίου πολέμου» των Τόρις.

Πέραν των κ.κ. Σουνάκ και Τζόνσον, το μοναδικό άλλο όνομα που έχει ακουστεί ως τώρα είναι αυτό της Πένι Μόρνταντ, που επισημοποίησε την πρόθεσή της να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος και τον πρωθυπουργικό θώκο την Παρασκευή.

«Είμαι πολύ βέβαιη για τη διαδικασία που ακολουθούμε. Σας λέω ότι είμαι σε αυτό για το κερδίσω», δήλωσε η Μόρνταντ σήμερα στο BBC. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι «απολύτως ψευδές» το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο συζήτησε με τον Τζόνσον την αποχώρησή της από τη διαδικασία, με αντάλλαγμα ένα αξίωμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v