Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μελόνι: Η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν θα είναι ο αδύναμος κρίκος της Δύσης

Μήνυμα ότι η νέα ιταλική κυβέρνηση θα είναι υπέρ του ΝΑΤΟ και θα λειτουργεί ως πλήρες μέλος της Ευρώπης έστειλε η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας. Αντίδραση στα νέα «μαργαριτάρια» Μπερλουσκόνι υπέρ Πούτιν.

Μελόνι: Η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν θα είναι ο αδύναμος κρίκος της Δύσης

Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε ότι η κυβέρνησή της θα έχει ξεκάθαρη εξωτερική πολιτική υπέρ του ΝΑΤΟ και θα λειτουργεί ως πλήρες μέλος της Ευρώπης. 

Όποιος διαφωνεί με αυτή την εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να είναι μέλος της κυβέρνησης, ανέφερε σε ανακοίνωση η Μελόνι, απαντώντας στις διαροές για αναθέρμανση των σχέσεων του Σίβλιο Μπερλουσκόνι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η επόμενη κυβέρνηση δεν θα είναι ο αδύναμος κρίκος της Δύσης, υπογράμμισε η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας.

Σε ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε το LaPresse, ο 86χρονος Μπερλουσκόνι ακούγεται να λέει ότι ο Πούτιν δεν ήθελε να πάει σε πόλεμο, αλλά εξωθήθηκε λόγω των συνεχιζόμενων ουκρανικών επιθέσεων κατά των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών στο Ντονμπάς.

Μετά την εκλογή του, ο Ζελένσκι «τριπλασίασε τις επιθέσεις» κατά των αποσχισμένων δημοκρατιών, σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι, και ο Πούτιν παρενέβη για να τον αντικαταστήσει με μια κυβέρνηση «που είχε ήδη σχηματιστεί από μια ουκρανική μειονότητα, που σχηματίστηκε από έντιμους, λογικούς ανθρώπους».

«Μπήκε στην Ουκρανία και βρήκε μια κατάσταση που δεν μπορούσε να προβλέψει, αντίσταση από τους Ουκρανούς που άρχισαν να λαμβάνουν χρήματα και όπλα από τη Δύση από την τρίτη μέρα», είπε ο Μπερλουσκόνι. «Έτσι, αντί να είναι επιχείρηση δύο εβδομάδων, έγινε αγώνας διαρκείας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v