Προειδοποιούν για το 2003 οι αμερικανικές τράπεζες

Επιφυλακτικές εμφανίστηκαν οι Bank of America Corp., Fifth Third Bancorp και National City για τα αποτελέσματα στη διάρκεια του έτους, ύστερα από την ανακοίνωση υψηλής κερδοφορίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2002.

Προειδοποιούν για το 2003 οι αμερικανικές τράπεζες
Υψηλότερα αποτελέσματα ανακοίνωσαν για το τελευταίο τρίμηνο του 2002 οι Bank of America Corp., Fifth Third Bancorp και National City, κυρίως εξαιτίας των δανείων των πιστωτικών καρτών, αλλά και την αύξηση των προμηθειών από τα ενυπόθηκα δάνεια. Ωστόσο οι τράπεζες προειδοποίησαν για επιβράδυνση των μεγεθών στη διάρκεια του νέου έτους.

Οι τράπεζες επωφελήθηκαν από την αύξηση των πωλήσεων κατοικιών και τον δανεισμό των καταναλωτών που άγγιξε επίπεδο ρεκόρ στη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου. Ωστόσο, οι ζημίες από τα δάνεια σε εταιρίες και η επιβράδυνση των επενδυτικών δραστηριοτήτων αναμένεται να πιέσουν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Ο γενικός οικονομικός διευθυντής της Bank of America, Τζέημς Χέηνς, σε συνέντευξή του σχολίασε χαρακτηριστικά ότι ”ο καταναλωτής από την πλευρά του έκανε ότι μπορούσε”, προσθέτοντας ότι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που πιέζουν την αγορά, είναι εμφανείς και στους επενδυτές.

Η Bank of America, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 27%, κυρίως εξαιτίας της μείωσης του κόστους και των υψηλών προμηθειών από τα ενυπόθηκα δάνεια.

Η Fifth Third, η 14η μεγαλύτερη τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για τους τρεις μήνες του 2002 αυξήθηκαν κατά 10% λόγω της αύξησης των δανείων. Τα κέρδη της National City σημείωσαν άνοδο κατά 9,8%, επωφελούμενη από τις υψηλές προμήθειες επί των λογαριασμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v