Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτύπημα €85 δισ. ετησίως στη Γερμανία από την έλλειψη εργαζομένων

Η έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, που προκαλείται από τη γήρανση του πληθυσμού και επιδεινώνεται από την πανδημία,προκαλεί τεράστια προβλήματα στις βιομηχανίες.

Χτύπημα €85 δισ. ετησίως στη Γερμανία από την έλλειψη εργαζομένων

Καθώς η Γερμανία είναι αντιμέτωπη με μια ενεργειακή κρίση που απειλεί το μέλλον της ως βιομηχανικό leader, η έντονη έλλειψη εργαζομένων επιδεινώνει τα προβλήματα στα εργοστάσια, που ήδη αγωνίζονται να παραμείνουν ανταγωνιστικά.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού - που προκαλείται από τη γήρανση του πληθυσμού και επιδεινώνεται από την πανδημία - προκαλεί τεράστια προβλήματα σε βιομηχανίες, από την Airbus έως την BMW.

Πρόσφατες έρευνες διαπίστωσαν ότι το 50% των επιχειρήσεων -ποσοστό ρεκόρ- μειώνουν την παραγωγή τους λόγω προβλημάτων προσωπικού, γεγονός που κοστίζει στην οικονομία έως και 85 δισ. δολάρια ετησίως.

«Όλο και περισσότερες εταιρείες μειώνουν τις δραστηριότητές τους επειδή απλώς δεν υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι», δήλωσε ο Στέφαν Σάουερ, ειδικός στην αγορά εργασίας στο Ινστιτούτο Ifo στο Μόναχο. «Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, αυτό το πρόβλημα είναι πιθανό να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v