Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Τριγμοί από την θύελλα στις σχέσεις Μελόνι-Μπερλουσκόνι

Η πρόεδρος των ακροδεξιών Αδελφών της Ιταλίας κατήγγειλε ότι έξω από τοπική οργάνωση του κόμματός της, κάποιοι ζωγράφισαν το αστέρι με πέντε άκρες των Ερυθρών Ταξιαρχιών, με σύνθημα κατά του νεοεκλεγέντα προέδρου της γερουσίας, Ινιάτσιο Λα Ρούσα.

Ιταλία: Τριγμοί από την θύελλα στις σχέσεις Μελόνι-Μπερλουσκόνι

Σεισμό προκάλεσε εντός της ακροδεξιάς συμμαχίας η φωτογραφική αποκάλυψη γραπτών σημειώσεων του Μπερλουσκόνι σύμφωνα με τις οποίες ο Καβαλιέρε αποκαλεί την Τζόρτζια Μελόνι “δογματική, αυταρχική, αλαζονική, προσβλητική”.

Σε αυτά απάντησε χθες το βράδυ η ίδια η Μελόνι, η οποία δήλωσε σε δημοσιογράφους πως ο Μπερλουσκόνι παρέλειψε από τη λίστα πως η ίδια δεν είναι εκβιάσιμη, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Το γεγονός αναδεικνύει την οξύτητα της αντιπαράθεσης που προέκυψε από την άρνηση της Μελόνι στο να δώσει κρίσιμη θέση στην έμπιστη του Μπερλουσκόνι, Λουτσία Ροντζούλι, και κορυφώθηκε με την αποχή σχεδόν όλου του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Γερουσίας.

Τριγμοί στην ακροδεξιά πολυκατοικία

Έτσι επιβεβαιώνεται εκ νέου πως, εντός της ακροδεξιάς συμμαχίας υπάρχουν τριγμοί, με σενάριο διάσπασης της Φόρτσα Ιτάλια, και με ενδεχόμενο σωσίβιο από μικρό μέρος της αντιπολίτευσης.

"Δέσμευσή μας είναι να ενώσουμε το έθνος, όχι να το διχάσουμε, όπως κάποιοι προσπαθούν να κάνουν", έγραψε μέσω Facebook η Τζόρτζια Μελόνι.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι "ελπίζει η αίσθηση ευθύνης της πολιτικής να υπερισχύσει του ιδεολογικού μίσους, διότι οι Ιταλοί και η Ιταλία πρέπει να ξαναρχίσουν να τρέχουν, μαζί".

Τέλος, η Μελόνι κατήγγειλε ότι έξω από τοπική οργάνωση του κόμματός της, κάποιοι ζωγράφισαν το αστέρι με πέντε άκρες των Ερυθρών Ταξιαρχιών, με σύνθημα κατά του νεοεκλεγέντα προέδρου της γερουσίας, Ινιάτσιο Λα Ρούσα.

" Είναι μια σαφής αναφορά σε δραματικά χρόνια, που δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε", έγραψε η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο δε γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, προέβλεψε ότι μετά την "θύελλα" των δύο τελευταίων ημερών, οι σχέσεις της Μελόνι με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται σύντομα να αποκατασταθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v