Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαϊράκι Τόρις ενάντια στην Τρας: Ζητούν παραίτηση

Εξελίξεις στο βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα, και συνέχεια στο πολιτικοοικονομικό χάος στη χώρα. Ομάδα στελεχών αναμένεται να της ζητήσει να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία. «Κατηγορεί τον Κουαρτένγκ επειδή εφάρμοσε τις δικές της πολιτικές, δύσκολα θα επιβιώσει!» λένε.

Μπαϊράκι Τόρις ενάντια στην Τρας: Ζητούν παραίτηση

Μια ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος αποφάσισε να καλέσει δημοσίως την πρωθυπουργό Λιζ Τρας να παραιτηθεί, μετά την απόφασή της να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Κουάσι Κουαρτένγκ αντί να αναλάβει η ίδια την ευθύνη του οικονομικού χάους που πλήττει τη χώρα εξαιτίας της πολιτικής της.

Η επίμαχη κίνηση θα εκδηλωθεί την επόμενη εβδομάδα, γράφει το BBC. Πρόσωπο που συμμετείχε στις συζητήσεις της ομάδας είπε: «Πρόκειται για σημαίνοντα πρόσωπα. Η πρωθυπουργός θα δυσκολευτεί να επιβιώσει».

Δεν μπορεί να σταθεί στο πρωθυπουργικό αξίωμα η Τρας, πιστεύουν τα εν λόγω στελέχη, μεταξύ αυτών και πρώην μέλη του υπουργικού συμβουλίου, εξηγώντας ότι ο Κουαρτένγκ εφάρμοζε τις δικές της πολιτικές.

Η πηγή είπε στο BBC: «Η εκστρατεία της Τρας βασίστηκε σ' αυτές τις φορολογικές περικοπές. Και βάσει αυτού του προγράμματος κέρδισε την ηγεσία των Τόρις. Είναι παράλογο να κατηγορεί τον Κουάσι».

Και πρόσθεσε ότι η πρωθυπουργός έπεσε έξω αν πίστεψε ότι ο Κουαρτένγκ δεν έχει πολιτικά ερείσματα μεταξύ των βουλευτών: «Αρέσει στον κόσμο ο Κουάσι. Είναι φιλικός και ειλικρινής. Ίσως παραείναι ειλικρινής, και ίσως αυτό είναι το πρόβλημά του».

Το κλίμα εναντίον της πρωθυπουργού φαίνεται πως επιδεινώνεται. Μετά τη συνέντευξη τύπου της Τρας, μάλιστα, που ακολούθησε την εκπαραθύρωση Κουαρτένγκ, ένας από τους ίδιους τους υποστηρικτές της δεν δίστασε να πει: «Ήταν η χειρότερη συνέντευξη τύπου που έχω δει εδώ και 15 χρόνια».

Άλλος βουλευτής, που επίσης ψήφισε Τρας στις εσωκομματικές εκλογές, είπε: «Έκρυβα τα μάτια μου με τα χέρια μου όσο μιλούσε».

Κι ένας μόνιμος επικριτής της Τρας είπε: «Ο Θεός ξέρει πού θα βρεθούμε τη Δευτέρα, όταν ανοίξουν ξανά οι αγορές...».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v