Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στροφή 180 μοιρών και νέο ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε η Λιζ Τρας

«Παγώνει» το σχέδιο να μην αυξηθούν οι εταιρικοί φόροι, όπως ανακοίνωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός. Νέος υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο βουλευτής Τζέρεμι Χαντ. Εως τα τέλη του μήνα το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο.

Στροφή 180 μοιρών και νέο ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε η Λιζ Τρας

«Δεν είμαι έτοιμη να αποδεχτώ ένα έλλειμμα ανάκαμψης στη χώρα μας», δήλωσε στην έναρξη της συνέντευξης Τύπου η βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας

«Από το 2008, οι προοπτικές της Βρετανίας έχουν συγκρατηθεί. Αυτυό που θέλω είναι να μετατρέψω τη Βρετανία σε μια οικονομία με χαμηλούς φόρους, υψηλούς μισθούς και ανάπτυξη. Για αυτό εξελέγην από το κόμμα μου και αυτή τη αποστολή παραμένει», υπογράμμισε, στον απόηχο της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Kwasi Kwarteng και της ανάληψης της θέσης από τον Τζέρεμι Χαντ

Ο τρόπος που θα εκτελέσουμε την αποστολή μας πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να καθησυχάσουμε τις αγορές, υπογράμμισε η κ. Τρας, τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα παρουσιαστεί ένα νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο. 

Η κ. Τρας ανακοίνωσε ότι σε αυτή τη φάση «παγώνει» το σχέδιο να μην αυξηθούν οι εταιρικοί φόροι. «Θα διατηρήσουμε το σχέδιο για αύξηση της εταιρικής φορολογίας», δήλωσε αναφορικά με τον σχεδιασμό του Μπόρις Τζόνσον για αύξηση κατά 25%. 

Οι κρατικές δαπάνες θα αυξηθούν πιο σταδιακά σε σχέδη με τον αρχικό μας σχεδιασμό, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειωθεί το χρέος μεσοπρόθεσμα, τόνισε η βρετανίδα πρωθυπουργός. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι "θα ελέγξουμε το μέγεθος των κρατικών υπηρεσιών". 

Η κ. Τρας δήλωσε λυπημένη που έχασε τον Kwasi Kwarteng, σημειώνοντας ότι μοιράζεται τις ίδιες αντιλήψεις με τον νέο υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ. 

«Χρωστάμε στην επόμενη γενιά το να βελτιώσουμε τις οικονομικές επιδόσεις της Βρετανίας. Θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v