Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Δεν μετανιώνω για την εισβολή στην Ουκρανία

Παγκόσμιoς όλεθρος μια απευθείας σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ διαμηνύει ο Ρώσος πρόεδρος. Δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μαζικούς βομβαρδισμούς. Νέες απειλές για έξοδο από τη συμφωνία για τα σιτηρά.

Πούτιν: Δεν μετανιώνω για την εισβολή στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι μια απευθείας σύγκρουση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία θα συνιστούσε παγκόσμιο όλεθρο. «Ελπίζω ότι αυτοί που το λένε αυτό είναι αρκετά έξυπνοι να μην κάνουν τέτοια βήματα» τόνισε ο Πούτιν.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επιστράτευση εφέδρων, υπογραμμίζοντας ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες η επιστράτευση θα έχει ολοκληρωθεί και ότι ήδη 16.000 επιστρατευμένοι λαμβάνουν μέρος στον πόλεμο.

Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι δυσάρεστο αλλά είναι το σωστό, τόνισε, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει μετανιώσει. για την εισβολή στην Ουκρανία. Η Ρωσία δεν επιδιώκει να καταστρέψει την Ουκρανία, επισήμανε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πούτιν ανέφερε ακόμα ότι δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μαζικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.

Σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή σε εκδήλωσε στην Αστάνα ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμα ότι η Γερμανία κάνει λάθος που θέτει σε προτεραιότητα τη συμμαχία της με το ΝΑΤΟ έναντι του εθνικού της συμφέροντος.

Όσον αφορά τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών, ο Πούτιν υποστήριξε ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών θα πρέπει να κλείσουν αν αποδειχθεί ότι χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικές ενέργειες. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v