Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φιλορώσοι χάκερς «έριξαν» ιστοσελίδες αμερικανικών αεροδρομίων

Οι «χακτιβιστές» Killnet ισχυρίζονται ότι βρίσκονται πίσω από διακοπές σε ιστοτόπους αεροδρομίων των ΗΠΑ. Δεν υπήρξαν λειτουργικά προβλήματα, ωστόσο. Η ομάδα είναι γνωστή για επιθέσεις της εναντίον ψηφιακών στόχων της αμερικανικής κυβέρνησης.

Φιλορώσοι χάκερς «έριξαν» ιστοσελίδες αμερικανικών αεροδρομίων

Μια φιλορωσική ομάδα χακτιβιστών υποστηρίζει ότι «έριξε» προσωρινά εκτός σύνδεσης ιστοσελίδες αμερικανικών αεροδρομίων.

Η Killnet, όπως ονομάζεται, έχει εμπλακεί σε σειρά κυβερνοεπιθέσεων τους τελευταίους μήνες εναντίον δυτικών στόχων, μεταξύ άλλων και εναντίον ιστοτόπων της αμερικανικής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα, μεταδίδει το Bloomberg.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι ο ιστότοπός του διακόπηκε μερικώς, σε τμήματα εξυπηρέτησης πελατών και όχι σε εσωτερικά συστήματα του αεροδρομίου, ενώ δεν προέκυψαν δυσλειτουργίες.

Επηρεάστηκαν επίσης οι ιστότοποι του νεοϋορκέζικου αεροδρομίου LaGuardia και του διεθνούς αεροδρομίου της Ντι Μόιν στη Αϊόβα, ανέφερε το ABC News.

Ακόμη, εκτός λειτουργίας βρέθηκαν οι ιστότοποι των αεροδρομίων O'Hare και Midway στο Σικάγο, αλλά δεν επηρεάστηκαν οι λειτουργίες τους.

Η ομάδα Killnet ισχυρίστηκε στο Telegram ότι εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον δεκάδων αεροδρομίων των ΗΠΑ, αν και δεν είναι σαφές πόσα χτυπήθηκαν στην πραγματικότητα και τι είδους διακοπές υπέστησαν.

Ο ιστότοπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA) δεν έδειξε διακοπές πτήσεων λόγω κυβερνοεπιθέσεων. Αντίστοιχα, ο ιστότοπος παρακολούθησης FlightAware.com έδειξε σχετικά λίγες καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Οι υπολογιστές της FAA έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μεταδίδουν δεδομένα σε αποκλειστικές γραμμές επικοινωνίας εκτός Διαδικτύου, παραμένοντας ασφαλείς σε πειρατικές επιθέσεις.

Το Killnet αναπτύσσει ως επί το πλείστον επιθέσεις γνωστές ως DDoS, κατευθύνοντας μεγάλες ποσότητες ανεπιθύμητης διαδικτυακής επισκεψιμότητας προς έναν ιστότοπο ή διακομιστή για να τον θέσουν εκτός σύνδεσης. Την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα πραγματοποίησε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον 15 κρατικών ιστοσελίδων των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Check Point Research Technologies.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v