Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μελόνι σε συγκέντρωση του ισπανικού Vox: Ενωμένοι ενάντια στην Αριστερά

«Εθνικές πολιτικές» στην Ευρώπη και πιστές συμμαχίες «ενάντια στην Αριστερά» ζήτησε η πιθανή νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, απευθύνοντας μήνυμα σε συγκέντρωση του ακροδεξιού κόμματος της Ισπανίας.

Μελόνι σε συγκέντρωση του ισπανικού Vox: Ενωμένοι ενάντια στην Αριστερά

Η νικήτρια των ιταλικών εκλογών Τζόρτζια Μελόνι παρενέβη μέσω τηλεδιάσκεψης σε συγκέντρωση του ισπανικού εθνικιστικού κόμματος Vox. «Η Ευρώπη πρέπει να δείξει περισσότερο θάρρος στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων και περισσότερη ταπεινότητα σε ό,τι αφορά τα προβλήματα των διαφόρων περιοχών της, για την επίλυση των οποίων είναι αποτελεσματικότερες οι εθνικές πολιτικές», τόνισε η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας.

Παράλληλα, επανέλαβε την πλήρη στήριξή της στην Ουκρανία, ενώ επανερχόμενη στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα συμπλήρωσε: «Ελπίζουμε η Ευρώπη να δείξει την αλληλεγγύη που αναμένουμε».

Σε σχέση με την ενεργειακή κρίση, η Ιταλίδα πολιτικός και πιθανή νέα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «συνέπεια είναι η αποστολή αστρονομικών λογαριασμών στις ιταλικές οικογένειες και στις επιχειρήσεις, κάτι που πρέπει να λάβει άμεσα τέλος».

Αναφερόμενη, τέλος, στην εκλογική της νίκη, η Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε:

«Η νίκη αυτή μας γέμισε με χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης. Περιμένουμε να πραγματοποιηθούν κάποια βήματα που προβλέπονται από το Σύνταγμα και μέσα σε λίγες μέρες θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τη νέα κυβέρνηση και δεν θα χάσουμε ούτε λεπτό. Ελπίζω και στην Ισπανία, όπως στην Ιταλία και στην Ευρώπη, η πλειοψηφία των πολιτών να μας ζητήσει να αναλάβουμε την ευθύνη να κυβερνήσουμε: δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, αλλά με πιστούς συμμάχους, ενωμένοι ενάντια στην Αριστερά».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v