Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψαλίδι στις προβλέψεις για την κερδοφορία των εισηγμένων στις ΗΠΑ

Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι εταιρείες που είναι εισηγμένες στον δείκτη S&P 500 θα σημειώσουν αύξηση κερδών ανά μετοχή κατά μόλις 2,6% το τρίμηνο Ιουλίου έως Σεπτεμβρίου.

Ψαλίδι στις προβλέψεις για την κερδοφορία των εισηγμένων στις ΗΠΑ

Οι τράπεζες της Wall Street μείωσαν τις εκτιμήσεις τους για κέρδη τρίτου τριμήνου μεγάλων αμερικανικών εταιρειών κατά 34 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να αναμένουν τώρα την πιο αδύναμη αύξηση των κερδών από την κορύφωση της κρίσης της Covid.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι εταιρείες που είναι εισηγμένες στον δείκτη S&P 500 θα σημειώσουν αύξηση κερδών ανά μετοχή κατά 2,6% το τρίμηνο Ιουλίου έως Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet. Το ποσοστό αυτό μειώθηκε από 9,8% στις αρχές Ιουλίου και, αν είναι ακριβές, θα σηματοδοτεί το πιο αδύναμο τρίμηνο από την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2020, όταν η οικονομία εξακολουθούσε να κλυδωνίζεται από τα lockdown του κορωνοϊού.

Η Fed βρίσκεται στη μέση του πιο επιθετικού της κύκλου αυξήσεων των επιτοκίων από τη δεκαετία του 1980 και ο πρόεδρος Τζέι Πάουελ έχει καταστήσει σαφές ότι είναι πρόθυμη να ανεχτεί τον οικονομικό πόνο για να μειώσει τον πληθωρισμό. Οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν εκτοξεύσει το κόστος δανεισμού για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις στα ύψη, επισημαίνουν οι Financial Τimes.

Η περίοδος αναφοράς κερδών ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά για ενδείξεις σε ότι αφορά τον αντίκτυπο που έχει ο πληθωρισμός στο κόστος και τη ζήτηση των καταναλωτών.

Η πρόσφατη ισχύς του δολαρίου θα προσθέσει ένα επιπλέον σημείο πίεσης για πολλές εταιρείες, καθώς περίπου το ένα τρίτο των εσόδων του S&P 500 προέρχεται από το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v