Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Πούτιν προσαρτά και επισήμως πάνω από το 15% της Ουκρανίας

Υπέγραψε τους νόμους ο Ρώσος πρόεδρος. Οι ουκρανικές περιοχές μπαίνουν σε μεταβατική περίοδο, που θα διαρκέσει μέχρι το 2026. Από το επόμενο έτος, θα υιοθετήσουν το ρωσικό ρούβλι.

Ο Πούτιν προσαρτά και επισήμως πάνω από το 15% της Ουκρανίας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ολοκλήρωσε την επίσημη προσάρτηση πάνω από το 15% της Ουκρανίας σήμερα Τετάρτη, τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις μάχονταν για να σταματήσουν μια ουκρανική αντεπίθεση σε περιοχές των εδαφών.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε συνταγματικούς νόμους για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR), του Λουγκάνσκ (LPR), καθώς και για τις περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, εγκρίνοντας έτσι την επικύρωση από το κοινοβούλιο των συνθηκών που υπεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα με αυτές τις περιοχές.

Οι ουκρανικές περιοχές θα εισέλθουν τώρα σε μια μεταβατική περίοδο που θα διαρκέσει μέχρι το 2026. Από το επόμενο έτος, θα υιοθετήσουν το ρωσικό ρούβλι ως μοναδική νομισματική μονάδα τους, σύμφωνα με τα έγγραφα. Οι κάτοικοι των περιοχών θα αναγνωρίζονται ως Ρώσοι πολίτες και όσοι επιθυμούν να αποποιηθούν την υπηκοότητά τους θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να υποβάλουν αιτήματα για αυτό.

Οι τέσσερις περιφέρειες ψήφισαν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία στα δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν τον Σεπτέμβριο, αλλά η Δύση και η Ουκρανία χαρακτήρισαν τις ψήφους «ψευδείς» και επέμειναν ότι δεν θα τις αναγνωρίσουν ποτέ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v