Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφτασε με καθυστέρηση κι έφυγε νωρίς η Ρωσία από τον ΟΗΕ

Σε μια επίδειξη περιφρόνησης έναντι της καταδίκης της Δύσης, ο Ρώσος υπ. Εξωτερικών έφτασε πολύ μετά την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης του συμβουλίου για να συζητήσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, σημειώνει το Bloomberg.

Εφτασε με καθυστέρηση κι έφυγε νωρίς η Ρωσία από τον ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έδωσε στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μια παγωμένη υποδοχή όταν εμφανίστηκε ενώπιόν του για να υπερασπιστεί την εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία. Ο βετεράνος διπλωμάτης φρόντισε να μην μείνει για να μην ακούσει την κριτική.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, σε μια επίδειξη περιφρόνησης έναντι της καταδίκης της Δύσης, ο Λαβρόφ έφτασε πολύ μετά την έναρξη μιας ειδικής συνεδρίασης του συμβουλίου για να συζητήσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία την Πέμπτη. Έδωσε την ομιλία του - κατηγορώντας τη Δύση ότι ανάγκασε τη Ρωσία να εισβάλει για να προστατευτεί - και στη συνέχεια αποχώρησε.

«Έφυγε από την αίθουσα - δεν εκπλήσσομαι», είπε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι στα μέλη, μετά την αποχώρηση του Λαβρόφ. «Δεν νομίζω ότι ο κ. Λαβρόφ θέλει να ακούσει τη συλλογική καταδίκη αυτού του συμβουλίου».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v