Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν παρεμβαίνει η Τουρκία στη βουτιά του Χρηματιστηρίου

Ο δείκτης Borsa 100 στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης υποχώρησε 4,1% την περασμένη εβδομάδα. Ηταν η χειρότερη επίδοσή του σε περισσότερους από δύο μήνες, πριν υποχωρήσει περαιτέρω 5,3% τη Δευτέρα.

Δεν παρεμβαίνει η Τουρκία στη βουτιά του Χρηματιστηρίου

Η Τουρκία δεν σχεδιάζει να παρέμβει άμεσα στη βουτιά της χρηματιστηριακής αγοράς, δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, μετά από έκτακτη συνάντηση μεταξύ ρυθμιστικών αρχών και χρηματιστηριακών εταιρειών αργά τη Δευτέρα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ρυθμιστικές αρχές δεν βλέπουν καμία ανάγκη να παρέμβουν και κανένα σημάδι συστημικού κινδύνου από τις μεταβολές στις αγορές, είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, ζητώντας να μην κατονομαστεί επειδή η συνάντηση ήταν ιδιωτική. Οι εξελίξεις αναμένεται να οδηγήσουν σε απώλειες για ορισμένες χρηματιστηριακές εταιρείες, είπε ο αξιωματούχος.

Οι αρχές έχουν αρχίσει να εξετάζουν τις συναλλαγές στην αγορά τους τελευταίους 12 μήνες, είπε ο αξιωματούχος. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο δείκτης Borsa Istanbul 100 στο χρηματιστήριο της Τουρκίας υποχώρησε 4,1% την περασμένη εβδομάδα. Ήταν η χειρότερη επίδοσή του σε περισσότερους από δύο μήνες, πριν υποχωρήσει περαιτέρω 5,3% τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v