Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Χτυπήσαμε ουκρανικούς στόχους σε όλη τη χώρα

Σε Χερσώνα, Μικολάιβ, Χάρκοβο και Ντονέτσκ. Παράλληλα, η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι βομβάρδισε τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια -κάτι που αρνείται η ουκρανική πλευρά- ενώ γίνεται λόγος και για ουκρανικό πλήγμα επί ρωσικού εδάφους.

Ρωσία: Χτυπήσαμε ουκρανικούς στόχους σε όλη τη χώρα

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων σε πολλές περιοχές της χώρας και κατηγόρησε το Κίεβο ότι βομβάρδισε στόχους κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στόχους σε Χερσώνα, Μικολάιβ, Χάρκοβο και Ντονέτσκ, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αποτυχημένη επίθεση κοντά στο Πράβντινε της Χερσώνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα επίπεδα ραδιενέργειας στη Ζαπορίζια --το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης-- παραμένουν φυσιολογικά.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι καταγράφηκαν δύο περιστατικά με βομβαρδισμούς σήμερα Σάββατο κοντά στο εργοστάσιο.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών διέψευσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν περιοχές κοντά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για βομβαρδισμούς κοντά στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ υιοθέτησε την Πέμπτη ψήφισμα με το οποίο ζητεί από την Ρωσία να τερματίσει την κατάληψη του εργοστασίου.

Ο Αλεξέι Κουλέμζιν, δήμαρχος του Ντόνετσκ που ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές, δήλωσε στο Telegram ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς σε κεντρικό τμήμα της πόλης. 

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε τοπικές αρχές στην περιοχή Μπελγκορόντ της Ρωσίας κάνοντας λόγο για έναν θάνατο από ουκρανικούς βομβαρδισμούς, όπως μεταδίδει το Reuters χωρίς να επαληθεύει την πληροφορία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, Reuters

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v