Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλόκο στις εξαγωγές ρεύματος προς Ιταλία εξετάζει η Γαλλία

Η Ιταλία εισάγει περίπου το 13% της ισχύος της, σύμφωνα με τον εθνικό φορέα, την Terna. Η Γαλλία αντιπροσωπεύει περίπου το 5% της ετήσιας κατανάλωσης της χώρας.

Μπλόκο στις εξαγωγές ρεύματος προς Ιταλία εξετάζει η Γαλλία

Η Γαλλία ενδέχεται να επιβάλει διετή διακοπή στις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προς την Ιταλία ως μέρος του σχεδίου εξοικονόμησης ενέργειας, σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε η Electricite de France SA στις ιταλικές αρχές.

Η ιταλική κυβέρνηση έλαβε ειδοποίηση για ενδεχόμενη διακοπή στην παροχή ρεύματος από την EDF, δήλωσε εκπρόσωπος του ιταλικού υπουργείου Ενέργειας. Το υπουργείο επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για να αντισταθμίσει την απώλεια ενέργειας, εάν η επιλογή, η οποία είναι γνωστή εδώ και μήνες, πραγματοποιηθεί, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του EDF δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο στο Bloomberg.

Η Γαλλία εξετάζει τη μείωση ως μέρος του σχεδίου εξοικονόμησης ενέργειας, αφού ανέστειλε την παραγωγή σε περισσότερους από τους μισούς πυρηνικούς σταθμούς της για εργασίες συντήρησης, ανέφερε η Repubblica.

Μια πιθανή διακοπή της τροφοδοσίας από τη Γαλλία είναι ένα από τα σενάρια που λαμβάνει υπόψη της η Ιταλία για το δικό της σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας ενόψει της χειμερινής περιόδου θέρμανσης.

Η Ιταλία στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα αυξάνοντας τη χρήση άνθρακα, μειώνοντας τη θέρμανση σε ολόκληρη τη χώρα και πιέζοντας για αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών, σύμφωνα με το σχέδιο που περιγράφηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η Ιταλία εισάγει περίπου το 13% της ισχύος της, σύμφωνα με τον εθνικό φορέα, την Terna. Η Γαλλία αντιπροσωπεύει περίπου το 5% της ετήσιας κατανάλωσης της χώρας, σύμφωνα με τη La Repubblica.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v