Έρευνες των Βρυξελλών για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Στο ”στόχαστρο” των Βρυξελλών βρίσκονται τα ευρωπαϊκά συνδρομητικά κανάλια και τα Hollywood studios, με την ΕΕ να εξετάζει το κατά πόσον τα αποκλειστικά συμβόλαια των πρώτων με τα δεύτερα κανάλια ”στραγγαλίζουν” τον ανταγωνισμό στην καλωδιακή τηλεόραση.

Έρευνες των Βρυξελλών για τα τηλεοπτικά δικαιώματα
Στο ”στόχαστρο” των Βρυξελλών βρίσκονται τα ευρωπαϊκά συνδρομητικά κανάλια και τα Hollywood studios, με την ΕΕ να εξετάζει τους τρόπους και τους όρους με τους οποίους υπογράφονται οι συμφωνίες διανομής των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Αναλυτικότερα, οι αρμόδιες αρχές της ΕΕ φέρονται να ζήτησαν από 7 studios, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Warner Brothers, η Columbia Tristar αλλά και η Walt Disney να ”διευκρινίσουν” τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τις ταινίες τους.

Η έρευνα βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο, αλλά η Κομισιόν εξετάζει, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο τα αποκλειστικά συμβόλαια με τα studio του Hollywood να παρεμποδίζουν την ”ελεύθερη είσοδο” νέων επιχειρήσεων στον κλάδο της συνδρομητικής τηλεόρασης, δημιουργώντας συνθήκες μονοπωλίου.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως η έρευνα μπορεί, σε βάθος χρόνου, να οδηγήσει στην διαφοροποίηση του τρόπου με τον οποίο μοιράζονται τα τηλεοπτικά δικαιώματα από τα studio.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v