Θετικά τα αποτελέσματα της Intel

Διπλασίασε την κερδοφορία της η Intel στο δ΄ τρίμηνο του 2002, με τα καθαρά κέρδη της να διαμορφώνονται στα 1,05 δισ. δολ. και τις πωλήσεις της να σημειώνουν αύξηση κατά 2,5%, στα 7,16 δισ. δολάρια. Επιπροσθέτως οι προβλέψεις στελεχών της εταιρίας για το τρέχον τρίμηνο είναι ελαφρώς υψηλότερες των εκτιμήσεων.

Θετικά τα αποτελέσματα της Intel
Διπλασιασμό της κερδοφορίας της κατέγραψε η Intel για το δ΄ τρίμηνο του 2002, ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης που παρουσίασαν τα προϊόντα της, κυρίως στην Ευρώπη και την Ασία.

Αναλυτικότερα τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ανήλθαν στα 1,05 δισ. δολάρια ή 16 σεντς ανά μετοχή, έναντι 504 εκατ. δολ. ή 7 σεντς ανά μετοχή, που κατέγραψε το αντίστοιχο διάστημα του 2001.

Οι πωλήσεις της Intel το ίδιο χρονικό διάστημα διαμορφώθηκαν στα 7,16 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,5% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ποσοστό που αντιστοιχεί στην μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα δύο ετών για την εταιρία.

Παράλληλα, στελέχη της εταιρίας προέβλεψαν πως οι πωλήσεις της Ιntel το τρέχον τρίμηνο θα κυμανθούν μεταξύ 6,5 – 7 δισ. δολάρια, ποσά που είναι ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v