Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρεμλίνο: Θα επιτευχθούν όλοι οι στόχοι μας στην Ουκρανία

Για οπισθοχώρηση αλλά όχι υποχώρηση κάνει λόγο η Ρωσία. Εδαφικά κέρδη για την Ουκρανία στα ανατολικά, αλλά η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί αρχικά».

Κρεμλίνο: Θα επιτευχθούν όλοι οι στόχοι μας στην Ουκρανία

Η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στρατιωτικοί στόχοι της, δήλωσε το Κρεμλίνο, μετά τη μαζική ουκρανική αντεπίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανατολικά της χώρας και που έχει ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής την ανάκτηση έκτασης πάνω από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα για το Κίεβο.

Η ρωσική στρατιωτική αποτυχία αυτών των ημερών, γράφουν οι Financial Times, είναι η μεγαλύτερη από τότε που το Κρεμλίνο αναγκάστηκε να ανατρέψει τα σχέδιά του για κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας, τροφοδοτώντας μια εκτεταμένη φιλολογία για το ποιος φταίει.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πλήρως ενημερωμένος για τη μετακίνηση και μετεγκατάσταση των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Το υπουργείο Άμυνας έχει αναγνωρίσει ότι τα ρωσικά στρατεύματα οπισθοχώρησαν στην περιοχή του Χαρκόβου, αλλά οι αρχές απέφευγαν να κάνουν λόγο για υποχώρηση.

«Ο πρόεδρος βρίσκεται σε συνεχή, 24ωρη επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας και με όλους τους στρατιωτικούς διοικητές», είπε ο Πεσκόφ.

Ερωτηθείς εάν ο Πούτιν εξακολουθεί να εμπιστεύεται τη στρατιωτική του ηγεσία, ο Πεσκόφ απάντησε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί αρχικά».

Τη Δευτέρα, τα ουκρανικά στρατεύματα επικεντρώθηκαν στην εδραίωση των εδαφικών κερδών που αποκόμισαν από την έναρξη της αντεπίθεσης ανατολικά του Χαρκόβου. Στο Ιζιούμ, βασικό εμπορικό κόμβο όπου είχαν σταθμεύσει χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα, Ουκρανοί στρατιώτες ύψωσαν τη σημαία τους πάνω από το διοικητήριο στην κεντρική πλατεία.

Παράλληλα, η Νατάλια Χουμενιούκ, εκπρόσωπος της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης στον Νότο, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι δυνάμεις της χώρας στην περιοχή της Χερσώνας έχουν επίσης απελευθερώσει περίπου 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v