Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φυσικό αέριο: Ποιους θα εξαιρέσει από το δελτίο η Γερμανία

Η Γερμανία δύσκολα θα επιτύχει τον στόχο της για πλήρωση των χώρων αποθήκευσης φυσικού αερίου στο 95% μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου μετά την τελευταία περικοπή των ρωσικών προμηθειών μέσω του Nord Stream.

Φυσικό αέριο: Ποιους θα εξαιρέσει από το δελτίο η Γερμανία

Τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις με μέγιστη κατανάλωση φυσικού αερίου μέχρι 500 kwh ανά ώρα και ετήσια κατανάλωση 1500 Mwh θα απολαμβάνουν ειδικής προστασίας σε περίπτωση που κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην αγορά φυσικού αερίου στη Γερμανία, σύμφωνα με έγγραφο της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής.

Κοινωνικές υπηρεσίες, ιδρύματα παιδικής μέριμνας, σχολεία, πανεπιστήμια, η τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, η πυροσβεστική, η αστυνομία, ο στρατός και οι φυλακές θα συγκαταλέγονται επίσης μεταξύ των προστατευόμενων ιδρυμάτων.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία δύσκολα θα επιτύχει τον στόχο της για πλήρωση των χώρων αποθήκευσης φυσικού αερίου στο 95% μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου μετά την τελευταία περικοπή των ρωσικών προμηθειών, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. 

Ενώ η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα στις προσπάθειές της να ενισχύσει τα χειμερινά αποθέματα, η επ' αόριστον διακοπή των ροών ρωσικού αερίου μέσω του βασικού αγωγού Nord Stream θέτει σε κίνδυνο την περαιτέρω αναπλήρωση, σημείωσαν οι πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v