Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει το Κρεμλίνο: Η Δύση φταίει για τον Nord Stream

«Οι ηγεσίες στην Ευρώπη που λαμβάνουν επιζήμιες αποφάσεις για τις ίδιες τους τις χώρες θα πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δείχνοντας τις κυρώσεις για το κλείσιμο της στρόφιγγας στον αγωγό αερίου.

Επιμένει το Κρεμλίνο: Η Δύση φταίει για τον Nord Stream

Απορρίπτει τις ευθύνες για τη διακοπή της ροής αερίου από τον αγωγό Nord Stream το Κρεμλίνο, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Πεσκόφ

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τις προσπάθειες να φορτώσουν την ευθύνη σε εμάς. Η Δύση είναι υπεύθυνη συλλογικά για το ότι η κατάσταση έχει φθάσει σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο κ. Πεσκόφ. 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επέμεινε ότι οι κυρώσεις δημιουργούν χάος στην τεχνική στήριξη για τον αγωγό αερίου. «Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να επισκευάσουμε την τουρμπίνα», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι σταματά εντελώς η ροή στον Nord Stream καθώς εντοπίστηκε διαρροή λαδιού σε τουρμπίνα του αγωγού. 

Οπως ανέφερε ο κ. Πεσκόφ, η μόνη τουρμπίνα που παραμένει σε λειτουργία εμφανίζει προβλήματα, προκαλώντας τη διακοπή στη ροή αερίου.

«Οι ηγεσίες στην Ευρώπη που λαμβάνουν επιζήμιες αποφάσεις για τις ίδιες τους τις χώρες θα πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v