Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Στη φορο-δαγκάνα 20.000 αδήλωτες πισίνες χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

Οι φορολογικές αρχές έχουν ήδη συγκεντρώσει περίπου 10 εκατ. ευρώ σε έσοδα από τα πρόστιμα που επέβαλαν. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό για να εντοπίσουν αδήλωτες επεκτάσεις σπιτιών, βεράντες και πέργκολες.

Γαλλία: Στη φορο-δαγκάνα 20.000 αδήλωτες πισίνες χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

Οι γαλλικές φορολογικές αρχές ανακάλυψαν περισσότερες από 20.000 αδήλωτες ιδιωτικές πισίνες, με τη βοήθεια ενός λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης. Μέχρι στιγμής, τα έσοδα από τα πρόστιμα που επέβαλαν οι αρχές ανέρχονται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ, αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το BBC, το λογισμικό που αναπτύχθηκε από την Google και τη γαλλική εταιρεία συμβούλων Capgemini εντόπισε τις πισίνες σε αεροφωτογραφίες εννέα γαλλικών διαμερισμάτων, στο πλαίσιο μιας πιλοτικής δοκιμής, τον Οκτώβριο του 2021. Ωστόσο, οι φορολογικές αρχές δήλωσαν ότι η χρήση του θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Το 2020, υπήρχαν περισσότερες από 3,2 εκατομμύρια ιδιωτικές πισίνες στη Γαλλία, σύμφωνα με τον ιστότοπο δεδομένων Statista, με τις πωλήσεις να έχουν ήδη γνωρίσει άνθηση πριν από την πανδημία της Covid-19. Αλλά καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονταν από το σπίτι, σημειώθηκε περαιτέρω αύξηση στις εγκαταστάσεις πισίνων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, μια πισίνα 30 τ.μ. φορολογείται με επιπλέον 200 ευρώ τον χρόνο. Οι γαλλικές αρχές δήλωσαν ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό για να εντοπίσουν αδήλωτες επεκτάσεις σπιτιών, βεράντες και πέργκολες, τα οποία επίσης παίζουν ρόλο στη φορολογία.

Πρόσφατα, ο Ζουλιάν Μπαγιό, εθνικός γραμματέας του κόμματος Οικολόγοι-Πράσινοι (EELV), δήλωσε ότι δεν αποκλείει την απαγόρευση της κατασκευής νέων ιδιωτικών πισίνων. Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV, δήλωσε ότι η Γαλλία χρειάζεται μια «διαφορετική σχέση με το νερό» και ότι η απαγόρευση αυτή θα ήταν η «έσχατη λύση», μεταδίδει η ΕΡΤ.

Τα σχόλιά του έρχονται την ώρα που η Γαλλία αντιμετωπίζει τη χειρότερη καταγεγραμμένη ξηρασία, που έχει αφήσει περισσότερους από 100 δήμους χωρίς πόσιμο νερό.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤBBC

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v