Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με λουκέτα απειλούνται οι παμπ στη Βρετανία!

Αυξήσεις-ρεκόρ 300% στους λογαριασμούς ενέργειας οδηγούν σε κίνδυνο και τα μαγαζιά και τις θέσεις εργασίας, όπως αναφέρουν σε επιστολή τους. Ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση, για να μην κατεβάσουν ρολά.

Με λουκέτα απειλούνται οι παμπ στη Βρετανία!

Μια ομάδα αλυσίδων παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε ότι η άνοδος των τιμών της ενέργειας θα μπορούσε να οδηγήσει σε λουκέτα και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει πακέτο στήριξης.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, έξι αλυσίδες ζήτησαν «άμεση κυβερνητική παρέμβαση» για να βοηθήσει με τους λογαριασμούς ενέργειας που αναμένεται να αυξηθούν πέρα από τα ήδη επίπεδα-ρεκόρ τον χειμώνα.

Οι αλυσίδες παμπ είναι οι Greene King, Admiral Taverns, JW Lees, Carlsberg Marston's, Drake & Morgan και St Austell Brewery.

Στην επιστολή, οι αλυσίδες παμπ ανέφεραν ότι ορισμένες αυξήσεις τιμών ήταν «πάνω από 300% στους λογαριασμούς ενέργειας σε σύγκριση με πριν από την πανδημία, με την τρέχουσα μέση αύξηση γύρω στο 150%» σε ολόκληρο τον κλάδο.

Οι αυξήσεις «θέτουν θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις σε κίνδυνο. Η ώρα για δράση είναι τώρα», αναφέρεται στην επιστολή.

Ο Chris Jowsey, διευθύνων σύμβουλος της Admiral Taverns, είπε ότι οι παμπ πληρώνουν πλέον περισσότερα στους λογαριασμούς ενέργειας από ό,τι για το ενοίκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v