Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην απομόνωση ο Ναβάλνι διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις

Δεν έβαλε τα χέρια στην πλάτη για τρία δευτερόλεπτα. Ίσως δεν είναι σοβαρό, όμως ήταν υπότροπος: Συνήθιζε να ξεκουμπώνει το κουμπί του. Στην καταγγελία προέβη ο ίδιος μέσω Telegram.

Στην απομόνωση ο Ναβάλνι διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις

Ο Ρώσος πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι, που εκτίει ποινή στην υπ' αριθμόν 6 αποικία κρατουμένων στην πόλη Μελέχοβο της περιοχής Βλαντίμιρ, μπήκε εκ νέου σε κελί απομόνωσης, αυτή τη φορά για πέντε μέρες. Την εξέλιξη ανέφερε ο ίδιος ο Ναβάλνι με ανάρτησή του στο Telegram.

«Με πηγαίνουν στην απομόνωση. "Τα χέρια πίσω στην πλάτη", "μμμμ λέω", βάζω τα χέρια πίσω στην πλάτη. Κάπου τρία δευτερόλεπτα πήγαινα κανονικά, χωρίς τα χέρια στην πλάτη. Διέπραξα έγκλημα. Με καλούν στην επιτροπή και μου λένε: "Κατάδικε Ναβάλνι, παραβιάσατε τους κανονισμούς συνοδείας στην απομόνωση. Στο βίντεο φαίνεται ότι αυτό κράτησε τρία δευτερόλεπτα. Καθώς όμως έχετε αρνητικό μητρώο, αποφασίσαμε ότι πρέπει να μπείτε και πάλι στο κελί απομόνωσης».

«Πέντε μέρες. Είναι πολύ αστείο. Η υπόδειξη σαφώς έρχεται από τη Μόσχα. Ακόμη και με βάση τα μέτρα της ρωσικής φυλακής, απομόνωση επειδή για τρία δευτερόλεπτα δεν είχα τα χέρια πίσω στην πλάτη είναι υπερβολικό», έγραψε ο Ναβάλνι.

Στις 15 Αυγούστου ο Ναβάλνι με εντολή της διεύθυνσης της φυλακής μπήκε στην απομόνωση επειδή «συστηματικά ξεκούμπωνε το πάνω κουμπί της στολής του». Σύμφωνα με τον Ρώσο επικριτή του Κρεμλίνου, στους κρατούμενους που βρίσκονται στο κελί απομόνωσης απαγορεύεται η αλληλογραφία, οι επισκέψεις, η παραλαβή τσιγάρων και το κάπνισμα. «Χαρτί και μολύβι σού δίνουν για μια ώρα και 15 λεπτά τη μέρα και προαυλίζεσαι μια ώρα τη μέρα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v