Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από 15 νεκροί από τους μουσώνες στην Ινδία

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στους πρόποδες των Ιμαλαΐων και εκτεταμένες ζημιές σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πάνω από 15 νεκροί από τους μουσώνες στην Ινδία

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία, σε πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από μουσώνα στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Διασώστες έσπευσαν στην περιοχή Μάντι, στο βόρειο κρατίδιο Χιμάτσαλ Πραντές, όπου οι πλημμύρες παρέσυραν δύο σπίτια και προκάλεσαν τον θάνατο οκτώ ανθρώπων, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε άλλους επτά ανθρώπους στο ίδιο κρατίδιο, προστίθεται.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν μέρος σιδηροδρομικής γέφυρας που παρασύρθηκε από τον κατακλυσμό στη γειτονική περιοχή Κάνγκρα.

Στην περιοχή Χαμιπούρ, ξαφνικές πλημμύρες εγκλώβισαν 19 ανθρώπους στις στέγες κτιρίων, οι οποίοι στη συνέχεια διασώθηκαν. Τα σχολεία έκλεισαν στις πληγείσες περιοχές.

Το κρατίδιο Χιμάτσαλ Πραντές, δημοφιλές στους τουρίστες, είναι γνωστό για τα χιονισμένα βουνά του.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είναι συχνές στην Ινδία την περίοδο των μουσώνων (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) και, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κλιματική αλλαγή αυξάνει τη συχνότητα, τη σοβαρότητα και τον αιφνίδιο χαρακτήρα τους.

Τον Ιούλιο, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τις ξαφνικές πλημμύρες που έπληξαν κατασκήνωση προσκυνητών στο γειτονικό Κασμίρ.

Τέλος, τον Ιούνιο σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις στις απομακρυσμένες περιοχές της βορειοανατολικής Ινδίας. Σχεδόν 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολίσθηση που βύθισε ένα στρατόπεδο όπου στεγάζονταν σιδηροδρομικοί υπάλληλοι και έφεδροι του στρατού στο κρατίδιο Μανιπούρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v