Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Αλγερία ο Μακρόν για αναθέρμανση των σχέσεων

Ο Γάλλος πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόταση του Αλγερινού ομολόγου του και θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στη βορειοαφρικανική χώρα. Με το βλέμμα στις «περιφερειακές προκλήσεις», αλλά και «για να κατευναστούν οι μνήμες».

Στην Αλγερία ο Μακρόν για αναθέρμανση των σχέσεων

Στην Αλγερία θα μεταβεί από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ, σε μια επίσκεψη που έχει στόχο να επανεκκινήσουν οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών έπειτα από μήνες κρίσης.

«Το ταξίδι θα συμβάλει στην εμβάθυνση της διμερούς σχέσης που έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στην ενίσχυση της γαλλοαλγερινής συνεργασίας απέναντι στις περιφερειακές προκλήσεις και στη συνέχιση του έργου για να κατευναστούν οι μνήμες», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία μετά το τέλος της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο Γάλλος πρόεδρος και ο Αλγερινός ομόλογός του Αμπντελματζίντ Τεμπούν.

Ο Μακρόν αποδέχτηκε την πρόσκληση του Αλγερινού προέδρου, ανακοίνωσε το γραφείο του. Θα είναι το δεύτερο επίσημο ταξίδι του Μακρόν στη βορειοαφρικανική χώρα, με την οποία το Παρίσι διατηρεί στενούς οικονομικούς δεσμούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v