Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό υψηλό οι νοσηλείες ασθενών με Covid στην Αυστραλία

Στο νοσοκομείο έσπευσαν πάνω από 5.400 νοσούντες τη Δευτέρα, από 5.001 μία εβδομάδα νωρίτερα. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ από τις αρχές της πανδημίας. Τριάντα τρεις νεκρούς μέτρησε η Ν. Ζηλανδία.

Σε ιστορικό υψηλό οι νοσηλείες ασθενών με Covid στην Αυστραλία

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αυστραλίας με την Covid-19 έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, στα νοσοκομεία βρίσκονταν τη Δευτέρα 5.433 ασθενείς με τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός, από 5.001 μία εβδομάδα νωρίτερα.

Το προηγούμενο ρεκόρ (5.390) είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι κάπου 377.550.

Το νέο κύμα της πανδημίας, εν μέσω χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο, αναμένεται να κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα και η πίεση στο σύστημα των νοσοκομείων ήδη είναι υψηλή.

Ο Κρις Μόι, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αυστραλίας (Australian Medical Association, AMA), χαρακτήρισε «τεράστιο» τον αριθμό των νοσηλευμένων και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα, κάνοντας για παράδειγμα ξανά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πάνω από 40.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και εκατό θανάτους εξαιτίας της Covid-19 σε 24 ώρες. Συνολικά, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει ξεπεράσει τους 11.200 νεκρούς επί συνόλου 9,1 εκατ. κρουσμάτων.

Νέα Ζηλανδία: 9.686 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες, 33 θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε την Τρίτη πως τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 9.256 κρούσματα του SARS-CoV-2 οφειλόμενα σε μετάδοση στην κοινότητα και άλλα 430 σε ανθρώπους που ταξίδεψαν πρόσφατα στο εξωτερικό, ενώ έκανε λόγο για 33 θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος της Ωκεανίας έχει φθάσει ως τώρα τους 2.039 νεκρούς επί συνόλου 1.568.469 καταγεγραμμένων μολύνσεων. Το υπουργείο επισημαίνει πως εξ αυτών, θεωρεί επίσημα ότι μόνο οι 1.396 είναι επιβεβαιωμένο πως οφείλονταν στην Covid-19.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 822 ασθενείς με την Covid-19, εκ των οποίων οι 24 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ή μονάδες αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v