Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Δεν θα πουλάμε πετρέλαιο σε όσους βάλουν πλαφόν στην τιμή του

Τυχόν πλαφόν θα αυξήσει τις διεθνείς τιμές, εμείς θα ανακατευθύνουμε τα πετρελαϊκά μας προϊόντα σε χώρες που συνεργάζονται μαζί μας, δήλωσε η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιουλίνα.

Ρωσία: Δεν θα πουλάμε πετρέλαιο σε όσους βάλουν πλαφόν στην τιμή του

Η Ρωσία δεν θα προμηθεύει με πετρέλαιο τις χώρες που θα αποφασίσουν να βάλουν πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, δήλωσε σήμερα Παρασκευή κατά τη διάρκεια ενημέρωσης η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιουλίνα.

Η Ναμπιουλίνα πρόσθεσε ότι η πρόταση των χωρών της ομάδας των G7, που αποσκοπεί στην αφαίρεση των ενεργειακών εσόδων από τη Ρωσία σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις επιλογές της για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας της στην Ουκρανία, θα οδηγήσει επίσης σε αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου.

«Όπως αντιλαμβάνομαι, δεν θα προμηθεύουμε με πετρέλαιο εκείνες τις χώρες οι οποίες θα επιβάλουν ένα τέτοιο πλαφόν και το πετρέλαιο και τα πετρελαϊκά μας προϊόντα θα ανακατευθυνθούν στις χώρες που είναι έτοιμες να συνεργαστούν μαζί μας», δήλωσε η Ναμπιουλίνα.

Το σχέδιο που προβλέπει την επιβολή πλαφόν, το οποίο έθεσε πρώτη επί τάπητος η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γιέλεν, θα μπορούσε να το ορίσει στο ήμισυ της ρωσικής τιμής αγοράς, παρότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η τελική συμφωνία και το επίπεδο της τιμής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v