Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαιοφόρα με ιρανικό αργό το... αλλάζουν σε ρωσικό

Οι ρωσικές αποστολές σημείωσαν αύξηση 170.000 βαρελιών την ημέρα από τον Απρίλιο. Καθώς εταιρείες απομακρύνονται από το ρωσικό πετρέλαιο, τα τάνκερ που εξακολουθούν να βοηθούν τη Ρωσία, μπορούν να χρεώνουν το εμπόρευμα σε υψηλότερες τιμές.

Πετρελαιοφόρα με ιρανικό αργό το... αλλάζουν σε ρωσικό

Έντεκα από τα πλοία που μετέφεραν στο παρελθόν ιρανικό αργό φορτώνουν ρωσικό πετρέλαιο και προϊόντα από τον Απρίλιο μετρώντας 16 φορτώσεις εκείνη την περίοδο, δήλωσε η εταιρεία ναυτιλιακής ανάλυσης Vortexa.

Καθώς περισσότερες εταιρείες αποχωρούν από τη μεταφορά ρωσικού αργού και προϊόντων, υπάρχουν πάντα κάποιοι που θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα δεξαμενόπλοιά τους για να βοηθήσουν τη Ρωσία να εξάγει πετρέλαιο ανατολικά του Σουέζ παρά τις κυρώσεις, δήλωσε ο αναλυτής της αγοράς αργού της εταιρείας, Armen Azizian, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι ρωσικές αποστολές ανέβηκαν στα 250.000 βαρέλια την ημέρα το πρώτο εξάμηνο του Ιουλίου, σημειώνοντας αύξηση 170.000 βαρελιών την ημέρα από τον Απρίλιο, ανέφερε η Vortexa.

Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός πετρελαιοφόρων που απενεργοποιούν τους δορυφορικούς αναμεταδότες τους και πραγματοποιούν μεταφορές από πλοίο σε πλοίο στον Ατλαντικό, είπε η Vortexa. Πρόκειται για μέθοδο που χρησιμοποιείται συχνά για να συγκαλύψει τη φόρτωση ή την εκφόρτωση των φορτίων. 

Καθώς περισσότεροι φορτωτές και ασφαλιστές απομακρύνονται από το χειρισμό ρωσικού πετρελαίου μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, τα εναπομείναντα τάνκερ που εξακολουθούν να είναι πρόθυμα να χειριστούν τέτοιες ευαίσθητες συμφωνίες μπορούν να χρεώνουν υψηλότερες τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v