Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο κρίσιμες ημέρες για τις ευρωαγορές με υπογραφή Ντράγκι

Μία μόλις ημέρα πριν την πρώτη αύξηση επιτοκίων της τελευταίας δεκαετίας από την ΕΚΤ, οι αγορές ποντάρουν κατά των ιταλικών ομολόγων. Η Jefferies βλέπει τουλάχιστον 50% πιθανότητες για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία.

Δύο κρίσιμες ημέρες για τις ευρωαγορές με υπογραφή Ντράγκι

Οι αγορές της Ευρώπης προετοιμάζονται για άλλη μια περίοδο αστάθειας, εάν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι ακολουθήσει τη δέσμευσή του να παραιτηθεί σήμερα Τετάρτη, μόλις μία ημέρα πριν η περιοχή αντιμετωπίσει την πρώτη αύξηση στο κόστος δανεισμού της τελευταίας δεκαετίας.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, για την Jefferies και την Pictet Wealth Management ήρθε η ώρα να στοιχηματίσουμε ενάντια στα ιταλικά ομόλογα. Η Jefferies βλέπει τουλάχιστον 50% πιθανότητες για πρόωρες εκλογές, καθώς ο Ντράγκι δεν φαίνεται πρόθυμος να συνεχίσει τις εσωτερικές διαμάχες στον συνασπισμό του, ακόμα κι αν κερδίσει ψήφο εμπιστοσύνης και παραμείνει προς το παρόν.

«Εάν φύγει ο Ντράγκι, θα δούμε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στις αγορές, ειδικά στα spreads», δήλωσε ο Cesar Perez Ruiz, επικεφαλής επενδύσεων στην Pictet Wealth Management. «Είμαστε ακόμα αρνητικοί στα ομόλογα της περιφέρειας».

Σήμερα το πρωί αναμένεται η ομιλία του Ιταλού πρωθυπουργού στη Γερουσία. Με την ομιλία του αυτή, ο Ντράγκι αναμένεται να κάνει γνωστό αν εννοεί να παραμείνει στην πρωθυπουργία ή να παραιτηθεί οριστικά. Γύρω στις 11, θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των διάφορων εκπροσώπων των κομμάτων.

Στις 6:30 το απόγευμα τοπική ώρα, πάντα στη Γερουσία, θα ξεκινήσει η διαδικασία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί, με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, γύρω στις 7:30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v