Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γαλλία προσφέρει €9,7 δισ. για την κρατικοποίηση της EDF

Το κράτος προτείνει €12 ανά μετοχή για να αποκτήσει το 16% της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που δεν κατέχει ήδη. Πρόκειται για premium 53% στην τιμή κλεισίματος των 7,84 ευρώ των μετοχών της στις 5 Ιουλίου.

Η Γαλλία προσφέρει €9,7 δισ. για την κρατικοποίηση της EDF

Η γαλλική κυβέρνηση προσφέρθηκε να πληρώσει περίπου 9,7 δισεκατομμύρια ευρώ για την πλήρη κρατικοποίηση του πυρηνικού γίγαντα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Electricite de France SA, καθώς επιδιώκει να επιλύσει τα προβλήματα στην εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας που επιδεινώνουν την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το κράτος θα προσφέρει 12 ευρώ ανά μετοχή για να αποκτήσει το 16% της EDF που δεν κατέχει ήδη, ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών σε δήλωση την Τρίτη. Πρόκειται για premium 53% στην τιμή κλεισίματος των 7,84 ευρώ των μετοχών της EDF στις 5 Ιουλίου, μια ημέρα πριν η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν ανακοινώσει την κρατικοποίηση.

Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες είχαν ανασταλεί από τις 13 Ιουλίου εν αναμονή των λεπτομερειών του σχεδίου, σημείωσαν άνοδο 15% στα 11,75 ευρώ στο χρηματιστήριο στο Παρίσι.

«Η τιμή βρίσκεται στο υψηλό επίπεδο εύρους, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες της αγοράς», δήλωσε ο Gregory Lafitte, αναλυτής της Tradition. Οι περισσότερες εκτιμήσεις για την τιμή προσφοράς κυμαίνονταν από 10,50 έως 12,50 ευρώ, είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v