Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαίους ηγέτες στο Πεκίνο προσκάλεσε ο Σι, αλλά δεν έχει πάρει απάντηση...

Σολτς, Μακρόν, Ντράγκι, Σάντσεθ έχουν προσκληθεί να συναντήσουν τον Κινέζο πρόεδρο τον Νοέμβριο. Ωστόσο, δεν έχουν ανταποκριθεί, εν μέσω εντάσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές. Διαψεύδει η Κίνα.

Ευρωπαίους ηγέτες στο Πεκίνο προσκάλεσε ο Σι, αλλά δεν έχει πάρει απάντηση...

Κορυφαίοι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση του προέδρου Xi Jinping να τον συναντήσουν στο Πεκίνο αργότερα φέτος, σύμφωνα με τη South China Morning Post, εν μέσω εντάσεων μεταξύ του Πεκίνου και του μπλοκ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έχουν προσκληθεί να συναντήσουν τον Κινέζο πρόεδρο στο Πεκίνο αυτό τον Νοέμβριο, ανέφερε η κινεζική εφημερίδα τη Δευτέρα, επικαλούμενη άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας δεν απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα, ενώ οι κινεζικές αρχές το διέψευσαν κατηγορηματικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Δεν αναφέρθηκε πότε στάλθηκε η πρόσκληση.

Τα νέα για την πρόσκληση των ηγετών έρχονται καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα πρόκειται να πραγματοποιήσουν ψηφιακό διάλογο υψηλού επιπέδου για την οικονομία και το εμπόριο την Τρίτη, σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πριν από τις συνομιλίες, ο υπουργός Εξωτερικών Wang Yi συνομίλησε με τον Emmanuel Bonne, τον διπλωματικό σύμβουλο του Macron, σύμφωνα με το Xinhua.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v