Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To short στοίχημα της Bridgewater κατά ευρωμετοχών αρχίζει να αποδίδει

Το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο έχει ποντάρει $9,4 δισ. στην πτώση μετοχών 26 εταιρειών. Υποχώρησαν οι μετοχές των ASML, TotalEnergies, SAP, Siemens τον περασμένο μήνα.

To short στοίχημα της Bridgewater κατά ευρωμετοχών αρχίζει να αποδίδει

Ενα τεράστιο στοίχημα εναντίον ευρωπαϊκών μετοχών από την Bridgewater Associates αρχίζει να αποδίδει.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο έχει ποντάρει περίπου 9,4 δισ. δολάρια στην πτώση μετοχών 26 εταιρειών στον ευρωπαϊκό δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης Euro Stoxx 50, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο. 

Το παρατεταμένο sell off των μετοχών διεθνώς σε συνδυασμό με τις οικονομικές προοπτικές, που επιδεινώθηκαν από την ενεργειακή κρίση και την πολιτική αναταραχή, έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για τέτοια στοιχήματα στην Ευρώπη. Και το κάλεσμα της Bridgewater κατά των μεγαλύτερων εταιρειών της περιοχής αποδίδει ήδη.

Η αμερικανική εταιρεία έχει μεγάλα στοιχήματα έναντι των ASML Holding NV, TotalEnergies SE, SAP SE και Siemens AG, οι οποίες είχαν υποαπόδοση σε σχέση με τον Euro Stoxx 50 τον περασμένο μήνα, με τη Sanofi να είναι η μόνη μετοχή μεταξύ των μεγαλύτερων shorts της που ανέβηκε.

Ένας εκπρόσωπος της Bridgewater, της εταιρείας που ιδρύθηκε από τον Ray Dalio, αρνήθηκε να σχολιάσει μεμονωμένες θέσεις short.

Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς η Bridgewater, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία περίπου 150 δισ. δολαρίων, άρχισε να σορτάρει τις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς τα hedge funds δεν χρειάζεται να αποκαλύπτουν μικρότερα στοιχήματα. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Bridgewater προχωράει σε μεγάλο στοίχημα έναντι των ευρωπαϊκών μετοχών. Προκάλεσε σάλο το 2018 με μια short θέση 22 δισ. δολαρίων έναντι ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες της περιοχής, ακολουθούμενη από στοιχήματα αξίας 14 δισ. δολαρίων που περιλάμβαναν επίσης την ASML και τη SAP το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v