Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακυρώνει πτήσεις και η αεροπορική Transavia

Επιδεινώνεται το χάος που κατακλύζει τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Δεκάδες πτήσεις της χαμηλού κόστους εταιρείας δεν θα εκτελεστούν. Διαμάχη με τους εργαζόμενους.

Ακυρώνει πτήσεις και η αεροπορική Transavia

Η γαλλική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Air France-KLM, Transavia, ακύρωσε το 15% των πτήσεων της, εν μέσω διαφωνίας με το πλήρωμα καμπίνας, επιδεινώνοντας το χάος που κατακλύζει τα ευρωπαϊκά αεροπορικά ταξίδια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η αεροπορική εταιρεία εκτελεί το 85% του προγράμματος πτήσεων την Τετάρτη, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο. Το συνδικάτο SNPNC, το οποίο είχε καλέσει σε απεργιακή δράση για τους μισθούς, είπε ότι δεκάδες πτήσεις της εταιρείας από το αεροδρόμιο Orli στο Παρίσι αναβλήθηκαν την πρώτη ημέρα μιας σύγκρουσης που θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.

Το συνδικάτο αρνήθηκε να υπογράψει μια συμφωνία που συμφωνήθηκε με άλλα μέρη τον περασμένο μήνα -- συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου συνδικάτου CGT -- επειδή η συμφωνία περιελάμβανε μπόνους αλλά όχι αυξήσεις στη βασική αμοιβή.

Η διαταραχή είναι η πιο πρόσφατη που χτυπάει έναν τομέα βυθισμένο σε κρίση λόγω ενός συνδυασμού αυξανόμενης ζήτησης για ταξίδια, ελλείψεων προσωπικού και εργασιακών διαφορών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v